Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır

Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır

Ekran görüntüsü almak için Windowsun özelliklerinden biri olan PrintScreen tuşuna basarak alınan yöntemdir. PrintScreen tuşuna basıyorsunuz ve bir resim editörü açıp örneğin Paint çalıştırıyorsunuz ve yapıştır ( CTRL+V) yaptığınız zaman ekran görüntüsünü almış oluyorsunuz. Ancak sürekli ekran görüntüsü almak zorunda kalıyorsanız bu size yeterli gelmeyebilir daha profesyonel kullanımlar için ve görüntü almanızı kolaylaştıracak farklı alternatifler sunan bazı programları tanıtacağız.

Screen RIP32

Boyutu 1MB bile olmayan Screen RIP32 çok az donanım tüketerek oldukça başarılı bir program, kurulum gerektirmeyen bu program ICO, BMP, JPG, ve GIF desteği sunuyor. Program tamamen ücretsizdir.

Screen Gadwin Print

Tüm ekran, aktif pencereler ya da belirlediğiniz bir alanın görüntüsünü alabiliyorsunuz. Yakaladığınız ekran görüntülerini JPG, GIF, PNG, TGA ve TİF formatlarında kayıt edebiliyorsunuz.

Screengrab

Girdiğiniz web sayfalarındaki ekran görüntülerini yakalayabiliyor ve bilgisayarınıza kayıt edebiliyorsunuz. Ayrıca, tüm ekran ya da seçtiğiniz bir alanın görüntüsünü alabiliyorsunuz.

Jing

Ekranın istediğiniz bir bölümünü veya tamamının görüntüsünü alabiliyorsunuz. Aynı zamanda, ekran videosuda çekebiliyorsunuz.

Screenshot Captor

Benzer şekilde ekran görüntülerini yakalayarak, kaydedebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra yakaladığınız ekran görüntüleri üzerinde çeşitli değişiklikler de yapabiliyorsunuz.

Greenshot

Tıpkı diğer alternatifler de olduğu gibi, Greenshot’la da istediğiniz bir bölümün ya da tüm ekranın anlık görüntülerini yakalayabiliyorsunuz.

SnagIt

SnagIt ile resim çekmek gerçekten çocuk oyuncağı. Resim karesi alabilme konusunda oldukça hüner sahibi SnagIt ile resim çekmek çok kolay.