Windows Açılmazsa Ne Yapmak Gerekir

Windows Açılmazsa Ne Yapmak Gerekir

Windows açılmazsa ne yapmak gerekiyor, Windows açılmazsa yapmamız gerekenler nelerdir? Bilgisayarınızın güç düğmesine bastınız zaman POST ekranı karşınıza geliyor ancak Windows işletim sisteminiz açılmıyorsa ilk olarak derinlemesine araştırmadan önce bilgisayarınızı yeniden başlatmayı denemelisiniz. Bazen sorun geçici ve rastgele olabilmektedir. Sistemi yeniden başlattığınızda Windows masaüstünü sorunsuzca görüntüleyebilirsiniz. Eğer bilgisayarınızın düğmesine bastığınızda hiçbir ekran açılmıyorsa elektrik sorunu veya power sorununuz vardır. Bilgisayarınıza enerji geldiğinden eminseniz anakartınızın yanmış olma ihtimali yüksek gibi görünüyor.

Windows Açılmazsa Yapılacaklar

Windows açılmıyorsa ve sistem “NTLDR.exe ” dosyası eksik gibi bir hata veriyorsa problem ciddi olabilir. Bazen bu eksik dosyanın yeni versiyonunu oluşturarak sorunu çözebilirseniz. Bunun İçin Windows 7 işletim sisteminde bilgisayarı yeniden başlatın ve Windows yükleniyor ekranı gelmeden F8 tuşuna basın. Kurtarma ekranı karşınıza geldiğinde “Bilgisayarınızı Onarın” seçeneğine tıklayın. Bu işlem çoğunlukla otomatik yürütülüyor, kullanıcıların ekrandaki yönergeleri takip etmeleri yeterli oluyor. Windows 8 İşletim sisteminde ise bilgisayarı kurulum diskiyle veya daha önce USB belleğe yazabileceğiniz kurtarma diskiyle başlatmalısınız. Diski yerleştirdikten sonra BIOS’taki Boot listesinden kurulum veya geri yükleme diskini ilk sıraya alın.

Bazı durumlarda sistemde sorun olmasına rağmen Güvenli Mod’da oturum açabilirsiniz. Güvenli Mod’da yalnızca Windows’un çalışabilmesi için gereken servisler ve sürücüler çalıştırılıyor. Windows 7’de açılışta F8 tuşu kullanılarak sistem Güvenli Mod’da çalıştırılabiliyor. Windows 8’de ise F8 tuşuna basarken Shift tuşuna basılı tutmak gerekiyor. Burada zamanlamayı ayarlamak sıkıntılı olduğu için arka arkaya birkaç defa sistemi yeniden başlatıp tekrar denemek zorunda kalabilirsiniz. Windows 8 geri yükleme modu açıldığında bir sistem geri yükleme noktasına dönüş, yedek disk imajını geri yükleme, komut satırı aracını çalıştırma, Windows başlatma ayarları gibi seçeneklere sahip olduğunuzu göreceksiniz. Bir sistem geri yükleme noktasına dönmeyi veya daha önce oluşturduysanız disk imajını geri yüklemeyi deneyin. Eğer bu seçeneklerden sonuç alamadıysanız başlatma seçeneklerine girin ve Güvenli Mod’u seçin. Sistem Güvenli Mod’da açıldığında virüs taraması yapmayı veya son yüklediğiniz program ve donanım sürücülerini kaldırmayı deneyebilirsiniz.

Windows’un kurulu olduğu depolama biriminin veri kablosunun zarar görmesi veya diskle anakart bağlantısının kesilmesi durumunda da Windows işletim sistemi başlatılamayacaktır. Bilgisayarınızı kapatıp güç bağlantısını kestikten sonra kasanın yan panelini açın ve bağlantılarda sorun olup olmadığını denetleyin. Elbette Windows’u n kurulu olduğu diskin bozulmuş olma İhtimali de var. Depolama birimleri bozulmadan önce çoğunlukla duruma dair bildirim yapamadıkları İçin kullanıcıları kötü sürprizlerle baş başa bırakıyor. Sabit diskinizi başka bir bilgisayara ikincil disk olarak bağlayın, eğer disk bu bilgisayarda görünmüyorsa yeni bir depolama birimi için ürün incelemelerini okumaya başlayabilirsiniz