Android Root Etmenin Avantajları ve Dezavantajları

Android Root Etmenin Avantajları ve Dezavantajları

Android işletim sistemli cihazlara uygulama yüklerken root yetkisi olmayan cihazlar olanlara göre biraz daha kısıtlı imkanlara sahiptir. Çünkü bazı uygulamalar root yetkisi olmayan cihazlarda çalışmazlar cihazınızın kök dizinine erişim yetkisi isterler. Uygulama yüklerken needed root şeklinde uyarılar görürsünüz. Bu durum pek çok kullanıcının canını sıkmaktadır. Root yetkisi verdiğiniz bir cahazın ne gibi avantajları vardır. Root yapmak biza ne kazandırır bizden ne götürür riskler nelerdir işte ayrıntılar….

Makalede Neler Var?

Root Yapmanın Avantajları Nelerdir

Google Play Store’de karşınıza çıkan tüm uygulamları yükleyebilirsiniz. Bazı uygulamalar root yetkisi olmadan çalışmazlar. Bazı uygulamalarda tüm özelliklerini sizlere sunamaz. Böylece bu sorun ortadan kalkar.

Cep Telefonunuza veya Tablet PC’nize istediğiniz bir ROM paketini kurabilirsiniz. Cihazınız ile birlikte gelen default ROM paketi haricinde bir paket kurarsınız ve çok daha stabil bir işletim sistemine sahip olmuş olursunuz.

Telefonunuzun teknik özelliklerini tam kapasite kullanma imkanınız olur. Yani cihazınızın hakkını vermiş olursunuz. işlemci hızı, RAM bellek ve ekran ayarları üzerinde istediğiniz gibi oynama imkanınız olur.

Cihazınız ile birlikte hazır olarak gelen uygulamaları kaldırma şansına sahip olursunuz.

Custom Recovery adı verilen kurtarma paketleri ile telefonunuzun recovery fonksiyonlarını daha kullanışlı hale getirebilirsiniz.

Root Yapmanın Zararları Nelerdir

Uygulamalar kök klasöre erişim imkanı vermiş olacağınızdan olası bir virüs gibi casus yazılım bulaşması halinde cihazınıza normalden çok daha büyük zarar verecektir.

Cep Telefonunuz yada tabletiniz root edilmiş haldeyken arıza verirse cihazınız garanti kapsamı dışında kalır.

Root işlemi aslında oldukça basit bir işlemdir fakat olası bir hatada cihazınızı zarar görebilir.

Cihazınız root ettiğinizde kameranın çalışmaması, reset atma, donma, wireless sorunları, ses sorunları gibi daha pek çok sorunla karşılaşabilirsiniz.