Facebook Yüz Tanıma Özelliği Nasıl Kapatılır

Facebook Yüz Tanıma Özelliği Nasıl Kapatılır

’ta yüz tanıma özelliğini devre dışı bırakma, yüz tanıma özelliği ’un uzun süredir bünyesinde barındırdığı bir özellik ancak geçtiğimiz günlerde yüz tanıma özelliğini güvenlik amacı ile kullanacağını duyurdu. Örneğin şüpheli bir giriş yapıldığını düşünürse 5 arkadaşınızın fotoğrafını karşınıza çıkartıyor ve bunun kim olduğunu soruyor. Şıklardan doğru kişiyi işaretleyip bir sonraki kişiye geçiyor. Bu şekilde 5 kişiyi bilmeniz gerekiyor. Bu özelliğin avantajlarından biride eğer birisi sizden habersiz şekilde resminizi ’a yüklerse etiketlenmezseniz bile size bildirim gelecek, bunun yanı sıra resminizi profil resmi yaparsa anında haberiniz olmuş olacak, bu özellik kişisel haklar ve mahremiyet nedeni ile herkesin hoşuna gitmeyebilir. Bu nedenle eğer isterseniz bu özelliği devre dışı bırakabiliyorsunuz.

Mobil Cihazlarda Yüz Tanıma Özelliğini Devre Dışı Bırakma

Ayarlar ve Gizlilik -> Ayarlar -> Yüz Tanıma bölümüne giriyorsunuz. Daha sonra;

Facebook’un fotoğraf ve videolarda seni tanıyabilmesini istiyor musun?

Sorusuna Hayır olarak cevaplandırıyorsunuz.

Bilgisayarda Yüz Tanıma Özelliğini Devre Dışı Bırakma

Bilgisayardan Facebook hesabınıza giriş yapıyorsunuz Ayarlar menüsünü açıp sol bölümden Yüz Tanıma sekmesine tıklıyorsunuz ve Facebook’un fotoğraf ve videolarda seni tanıyabilmesini istiyor musun? bölümünü Hayır yapıyorsunuz.

Facebook'ta Paylaş Whatsapp'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş Whatsapp'ta Paylaş
Yorumlar

Yorumunuzu Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.


Son Yorumlar

  • Murat:Şimdi değerli kardeşim benim internet ışığı yanıp ...
  • sew:yapın...
  • emrullah:merhabalar sayın admin, lütfen güncel e-mail adres...
  • Ayşegül:Eski facemi nasil kurtarırım...
  • Kalender:Kafamda soru işareti kalmadı. Çok açıklayıcı ...
  • Yusuf:Hocam önerdiğiniz havuza üye oldum ama myworkers'e...
  • E N S:Ayarlara giriyorum ama karşıma farklı şeyler çıkıy...
  • E N S:Ayarlara giriyorum ama karşıma farklı şeyler çıkıy...