E-Mail Güvenliği Nasıl Sağlanır

E-Mail Güvenliği Nasıl Sağlanır

E-Posta güvenirliğini artırmak için neler yapmalı, spam mailler nasıl engellenir? E-posta hesabını korumak için neler yapmalıyız? E-Mail artık günümüzde güçlü bir iletişim aracıdır. Mail ile kişisel iletişim kurabileceğiniz gibi toplu olarak binlerce hatta milyonlarca kişiye iletiler gönderebilirsiniz. Bu durumu bilen yazılım korsanları da durumu kendi lehlerine kullanabiliyorlar. Truva atı, trojen, virüs, gibi casus yazılımlar spam mailler aracılığı ile kitlelere ulaşmaktadırlar. Bu sayede kişisel verileriniz çalındığı gibi sistemi ele geçirilen bilgisayarları istedikleri gibi yönlendirmektedirler.

FortiMail, E-Mail güvenirliğini sağlamak için yani tam anlamı ile Elektronik Posta Güvenliği sağlamak için Truva atı, trojen, virüs, gibi casus yazılımlardan korunabilmek için çok katmanlı koruma sağlayan özelleştirilmiş fortinet’in mail güvenliğiyle ilgili olarak sunduğu hizmetin addır. FortiMail sistemleri, antispam, antivirüs ve antispyware motorları yoluyla E-Postaları temizleyen kendine özgü bir çeşit işletim sistemine sahiptir. Bunu bir çeşit Antivirüs programına benzetebilirsiniz. FortiMail Sistemleri devamlı olarak güncellenmektedir. Fortinet FortiGuard antivirüs, antispyware ve antispam güncelleme servislerini kullanır.

Eğer Kendi Mail Serverınızı Kullanmıyorsanız

Eğer kendinize ait kurumsal bir E-Posta kullanmıyorsanız yani Hotmail, Outlook, Gmail gibi bir hesaba sahipseniz bu servislerin kendilerine ait bie güvenlik sistemi zaten bulunmaktadır. Burada size düşen güçlü bir giriş şifresi belirlemektir. Şifrenizin içerisine -,*,@,? Gibi karakterler bulundurmalısınız. E-Posta adresini her yerde paylaşmamalı ve sadece güvendiğiniz sitelerde kullanmalısınız. Sosyal medyada E-Posta hesabı bölümünüzü mutlaka gizli yapınız. Formlarda, Sosyal medyada ve E-Posta hesabınızın görülebilir olduğu yerlerden sitenizin adresini alıp size spam mail gönderirler.

Bu sistemlerde güvenirliği artırabilmek için mutlaka ikinci bir E-Posta hesabı girmeli ve gizli sorunu unutmayacağınız bir bilgi yapmalısınız. Eğer E-Posta hesabınız sizin için çok önemli ise cep telefonu numaranızı da kullanabilirsiniz.