Photoshop ile Fotoğraftaki Dişler Nasıl Beyazlatılır

Photoshop ile Fotoğraftaki Dişler Nasıl Beyazlatılır

Adobe Photoshop yazılımı ile fotoğraflarınızda sarı görünen dişlerinizi beyazlatabileceksiniz. Üstelik bunu çok basit bir yöntem ile yapacağız. Profesyonel anlamda Photoshop bilmenize gerek yok, bu yöntem sayesinde bilgisayarınızda bu yazılım yüklü olsun yeterli. Sosyal medyanın yaygınlaşması ile birlikte fotoğraf paylaşımları da arttı. Ne kadar bakım yaparsanız yapın bazen dişlerin doğal renginden dolayı istediğiniz beyazlıkta olmayabiliyor. Bunun yanı sıra vesikalık olarak çektirilen fotoğraflarda zaten sadece yüz bölümü olduğu için dişler ön plana çıkıyor. Şimdi adım adım dişler nasıl beyazlatır anlatalım.

Photoshop ile Diş Beyazlatma Yöntemi

Adobe Photoshop yazılımını kullanarak bir fotoğraftaki dişler nasıl beyazlatılır adım adım anlatıyoruz. İlk olarak yazılımı açıp çalışma yapacağınız resmi Photoshop ile açın.

Üst menüden Layer -> New Adjustment Layer -> Brightness/Contrast… sekmesine tıklayın.

Oluşan Brightness/Contrast layerını siyaha boyayın ve Normal olarak görünen modu Screen şeklinde değiştirin. Şöyle bir görüntü oluşacak;

Sol bardan Quick Selection Tool aracına tıklayıp beyazlatma yapacağınız alanı tarayın.

Son olarak Brush Tool aracını seçip beyaz rengi seçin ve diş bölümünü boyamaya başlayın. Biz örnekte göstermek amaçlı yarısını boyadık farkı daha iyi fark etmeniz için.