Facebook Yüz Tanıma Özelliği Nasıl Açılır / Kapatılır

Facebook Yüz Tanıma Özelliği Nasıl Açılır / Kapatılır

Facebook sitesi yüz tanıma özelliği sayesinde başkalarının fotoğraflarında çıksanız bile size haber veriyor. Yeni bir açtığınızda yüz tanıma özelliği aktif olarak geliyor. Ancak bu özelliği istemezseniz kapatabiliyorsunuz da, Yüz tanıma sistemi bir yada videoda olup olmadığını anlamak için bu içeriği profil resminle ve etiketlendiğiniz diğer fotoğraf ve videolarla karşılaştırır. Bu sayede içinde bulunduğunuz diğer fotoğraf ve videolardan haberiniz olur. Bu sayesinde Facebook’ta sizin adınıza paylaşılan fotoğrafları bulabilir, sizin adınıza fotoğrafınız kullanılarak açılan sahte profilleri görebilirsiniz. Etiketlendiğiniz fotoğraflardan haberdar olabilir ve istenmeyen etiketleri önleyebilirsiniz. Şimdi bu özelliği nasıl aktif edebileceğinizi anlatacağız. Bunun için izlemeniz yol şu şekilde;

Facebook Yüz Tanıma Özelliği

Facebook hesabınıza giriş yapın, Ayarlar -> Hesap -> Yüz Tanıma -> Facebook’un fotoğraf ve videolarda seni tanıyabilmesini istiyor musun? Yolunu izleyip Hayır/Evet şeklinde değiştirin

 

Facebook'ta Paylaş Whatsapp'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş Whatsapp'ta Paylaş
Etiketler:
Yorumlar

Yorumunuzu Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.


Son Yorumlar