2013 Model Mercedes A-Serisi Otomobilleri

2013 Model Mercedes A-Serisi Otomobilleri

2012 Cenevre Otomobil Fuarı’nda resmen tanıtılan Alman otomobil şirketi Mercedes, A-Serisi kompakt hatchback alanında başarılı bir modeller sunacak. Mercedes kendisin bu alanda ispatlamış bir markadır. Gerek konfor gerek sağlamlık gerekse şık tasarımları ile Mercedes A-Serisi önümüzdeki yıllara damgasını vuracak gibi duruyor. Mercedes A-Serisi ‘ATTACK’ sloganı ile yollara çıkıyor. Bu seri spor görünümü ve dinamik yapısı ile bir çok kesime hitap edicek.

Motor yapsı B-Serisi ile benzer özellikler taşıyan otomobil A 180, A 200 ve A 250 olarak adlandırılan benzinli versiyonlarında, motor güçleri 115 bg ile 211 bg arasında değişmektedir. Ayrıca bu seride 1.6 litrelik üniteler görev yapıyor. Yeni A-Serisi’nin dizel motor özellikleri ise 109 bg’lik A 180 CDI, 136 bg’lik A 200 CDI ve 170 bg gücünde A 220 CDI’dan oluşmaktadır.

Mercedes diğer tüm otomobillerinde olduğu gibi bu seride de güvenlik teknolojilerine büyük önem vermektedir. Mercedes A-Serisi yeni B-Serisi’nde de kullanılan çift kavramalı 7G-DCT şanzıman kullanıyor. Hem bu seçenekte hem de 6-ileri manuel şanzımanda ayrıca ECO start/stop sisteminin de yer alıyor. Urban, Style ve AMG Sport donanım paketleri ile donatılmış olan Mercedes A-Serisi önümüzdeki yıllarda ses getirmesi bekleniyor.