Site Kurmak için Ücretsiz Scriptler

Site Kurmak için Ücretsiz Scriptler

Site kurmak için bedava scriptler. CMS (Content Management System) yani İçerik Yönetim Sistemleri internet sitelerinin tabanlarını oluşturmaktadır. PHP, ASP, ASP.NET (aspx), Flash, HTML5 gibi kodlama dillerini kullanan sistemler sayesinde para ile satılan sistemlerle baş edebilir seviyelere geldiler. Ücretli scriptler için ciddi bütçeler gerekiyor. Ücretsizler ise sürekli araştırma gerektiriyor. Bunun nedeni de sürekli güncellemelerin çıkması ve yeni eklentilerin geliştirilmesidir. İçerik yöneticileri için geliştirilen eklentiler sayesinde sisteminize yepyeni özellikler kazandırabiliyorsunuz.

Web Site Kurmak İçin CMS Scriptler

Alfresco: J2EE tabanlı içerik yönetim sistemi olan Alfresco kurumsal içerik ve doküman yönetim sistemidir. Bu sistem kurumsal iş yapmak isteyen şirketler için geliştirilmiştir.

Back-End: Php ve MySQL tabanlı içerik yönetim sistemidir.

Bricolage: Açık kaynaklı içerik yönetim sistemidir.

Caravel: Php tabanlı içerik yönetim sistemidir.

CityDesk: Fog Creek’in geliştirdiği içerik yönetim sistemidir.

CMS400.NET: Ektron tarafından geliştirilen, .NET tabanlı içerik yönetim sistemidir.

CMSimple: Açık kaynaklı içerik yönetim sistemidir. Türkçe dil desteği bulunmaktadır.

DotNetNuke: Asp.NET tabanlı, açık kaynaklı içerik yönetim sistemidir. Ücretsiz portal olan sitem kullanıcı girişi, duyurular, bannerlar, blog, kişi listesi (contacts), tartışma, faqs, iletişim (feedback), açık oturum (forum), galeri, ıframe, resim, bağlantılar, haber kaynağı (rss), arama kutusu, arama sonuçları, metin/html, kullanıcı hesapları, kullanıcı tanımlı tablo hizmeti vermektedir.

Drupal: Açık kaynak sistemli olan script içerik yönetime odaklı bir altyapı yazılımıdır. Geniş bir tema, eklenti desteği bulunmaktadır. Türkçe dil desteği bulunan sistemin bir çok destek topluluğu da bulunmaktadır.

e107: Php ve MySQL tabanlı içerik yönetim sistemidir. Rakiplerine göre çok daha stabil çalışan bir portal sistemidir. Türkçe dil paketi bulunan içerik sağlayıcının kolay bir kullanım yapısı bulunmaktadır.

eZ Publish: eZ sistem tarafından yapılmış açık kaynaklı içerik yönetim sistemidir. Ülkemizde pek rağbet gören bir sistem değildir.

Freestyler: SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) ve SEM (Arama Motoru Pazarlama) ile yıllık tecrübesi üzerine geliştirilmiştir. İçerik yönetim sisteminin yönetim araçları dahil olduğu üst düzey BT teknolojisine rağmen son derece kullanıcı dostudur.

Mambo: Miro İnternational tarafından yapılmış açık kaynaklı içerik yönetim sistemidir. GNU/GPL lisansı altında dağıtımı yapılmaktadır.

Metadot: Açık kaynaklı portal içerik yöneticisidir. Tüm site sayfalarında kolay kullanımlı içerik yönetim arayüzü sunar. Tartışma forumu, dosya yönetimi, bağlantı yönetimi, takvim, anket, özel formlar, kişisel Web Sitesi, grup ve kullanıcı tabanlı erişim kontrolü, E-posta bildirimleri gibi pek çok hizmet sunar.

NQContent: Coldfusion tabanlı içerik yönetim sistemidir. Kolay, hızlı olan sistem web siteleri, portallar oluşturmak için hükümet ve özel sektör kuruluşları için güçlü bir Web İçerik Yönetim Sistemidir.

PHP-Nuke: PHP tabanlı olan bu sistem MySQL veri tabanını kullanmaktadır. Birçok dilde destek sunan sistem tamamen web tabanlı bir kullanıcı arabirimi üzerinden kontrol edilir. Eklentiler ile yeni özellikler kazandırabilirsiniz.

PHPwcms: PHP ve MySQL kullanan sistem açık kaynaklıdır. Esnek, hızlı, sağlam, müşteri ve geliştirici dostu ancak güçlü web tabanlı içerik yönetim sistemi olan bu CMS tüm dünyada binlerce web sitesi tarafından kullanılıyor.

phpWebSite: Appalachian State University tarafından desteklenen içerik yönetici Web Teknoloji grubu tarafından oluşturulmuştur. Kullanıcıya tam bir web sitesi içerik yönetim sistemi sağlar. İstenmeyen veya kullanılmayan özellikler için gerek kalmadan kolay site özelleştirme için izin verir. Ücretsiz, açık kaynak kodlu bir yazılım, GNU GPL ve GNU LGPL altında lisanslanmıştır.

Plone: Plone, Zope uygulama sunucusu üzerine inşa edilmiş bir açık kaynak içerik yönetim dizgesidir (sistem). GPL ile yayınlanmaktadır. Plone sistemi bloglar, internet siteleri, tüccarlar ve alt web siteleri de dahil olmak üzere her türlü kullanılabilir. Aynı zamanda bir belge yayınlama sistemi ve işbirliği aracı olarak kullanılır.

PostNuke: Dinamik web sitesi oluşturur ve bir web tarayıcısı üzerinden HTML bilgisi düşük olsa dahi kullanılabilir basit bir sistemdir. Sistemin işlevselliği modüller, bloklar ve temalar yükleyerek artırılabilir. Örneğin, forum, galeri veya iletişim formu ekleyebilirsiniz. Açık kaynak sistemli içerik yönetim sistemidir.

QP7: Quantum Art tarafından geliştirilen içerik yönetim sistemi dinamik web geliştirme için uygundur. Güçlü modüler mimarisi ile bloglar, RSS / XML, kümeleme çözümleri, bülten yönetimi, basın açıklaması yönetimi, iş ilanları, mikro-uygulamalar yayınlayabilirsiniz.

RedDot: Şirketler için içerik yönetim sistemidir.

Site Executive: Systems Alliance tarafından geliştirilen içerik yönetim sistemidir.

SMBCMS: Küçük işletmeler tarafından tercih edilen açık kaynaklı içerik yönetim sistemidir.

SPIP: PHP ve Mysql tabanlı açık kaynaklı içerik yönetim sistemi olan SPIP ile özgürce kendi web sitenizi ister kişisel ister ticarî amaçlı kullanabilirsiniz.

Textpattern: Dean Allen tarafından kodlanmış bir açık kaynak içerik yönetim sistemidir.

Tikiwiki: Açık kaynaklı içerik yönetim sistemidir.

Typo3: Açık kaynaklı içerik yönetim sistemidir.

Vertical Site: Enonic tarafından geliştirilen J2EE tabanlı içerik yönetim sistemidir.

Vignette: Şirketler için kullanılır, şirketler için içerik yönetim sistemidir.

WebGUI: Plain Black tarafından geliştirilen içerik yönetim sistemidir.

Website Baker: Açık kaynaklı içerik yönetim sistemidir.

WordPress: Tüm dünyada popüler olan sistem PHP ve MySQL tabanlı açık kaynaklı içerik yönetim sistemidir. Dünyada en çok kullanılan blog sistemlerinden biridir. Günlük blog olarak yola çıkan sistem günümüzde haber sitelerinin dahi alt yapısında kullanılmaktadır.

Xaraya: Web sitesi kurmak isteyenler için hazır bir sistem olan tasarım yapamayanlar için güzel bir uygulamadır. Kendi içinde hazır temaları bulunuyor. PHP kodları ile yazılan sistem dosya ekleme sistemi, Web adresi ekleme sistemi, üyelik sistemi, sohbet sistemi ve haber sistemi yer alıyor.

Xoops: Açık kaynaklı içerik yönetim sistemidir, php ve MySQL tabanlıdır.

Zope: Açık kaynaklı uygulama sunucusudur, Plone gibi açık kaynaklı içerik yönetimi sistemlerinin temelini oluşturur.