Sosyal Medyayı Kullanarak Web Siteye Nasıl Ziyaretçi Çekilir

Sosyal Medyayı Kullanarak Web Siteye Nasıl Ziyaretçi Çekilir

Sosyal medyayı kullanarak Web sitenize yada blogunuza daha fazla ziyaretçi sağlama yöntemleri nelerdir? Sosyal medya sitelerinin ve uygulamalarının çıkması ile birlikte dünya devi Google bile ziyaretçi kaybına uğradı. Ziyaretçilerin çok büyük çoğunluğu Google arama motoru üzerinden gelmektedir. Bu nedenden dolayı web siteler ve bloglarda da gözle görülür bir ziyaretçi kaybı yaşandı. Bu açığı kapatabilmek için sizde sosyal medyayı kullanabilirsiniz. Sitenizin görünürlüğünü çeşitli platformlarda artırarak ziyaretçi kazanabilirsiniz. Web siteleri ve Bloglar ziyaretçi çekemedikleri zaman amacında ulaşamaz. Burada amacınız ne olursa olsun ziyaretçiye ihtiyacınız var.

Makalede Neler Var?

Sosyal Medyayı Kullanarak Ziyaretçi Artırma

Eğer web sitenizin yada blogunuzun sosyal platformlarda bir hesabı bulunmuyorsa bu büyük bir eksikliktir. Artık her sitenin sosyal medya hesaplarının olması zorunluluk haline geldi. Doğru stratejiler uygulayarak içeriklerinizi bu kanallardan yaymanız gerekir. Böylece hem sitenizin bilinilirliği artar hem de ziyaretçi sayınız.
sosya-medya-icerik

İçeriklerinizi Yayınladığınız Anda Sosyal Medyada Paylaşın

Zaten her blog sahibi düzenli içerik girişi yapması gerektiğini bilir. Bunun için bir zaman çizelgesi belirlemeniz sadık ziyaretçilerinizi dolayısıyla blog trafiğinizi artırmada önemli bir etkiye sahiptir. Bu sitenizin SEO’su açısından da önemlidir. Konularınız arama motorunda üst sıralara çıkmasında faydalı etken olur. Blog içeriklerinizi yayınlar yayınlamaz sosyal mecralarda paylaştığınızda sadık ziyaretçileriniz ve arama motorlarından gelenler haricinde de sitenize ziyaretçi çekmiş olursunuz. Bu nedenle içeriğinizi oluşturup yayınladıktan hemen sonra, blogunuzun sosyal medya hesaplarından paylaşın çünkü yazınızın etkisi hala gündemdeyken bunu yapmanız önemli. Bu sayede blogunuza gerçek zamanlı organik trafik sağlayın.

Sitenize Sosyal Medya Butonları Ekleyin

Pek çok içerik ve site geliştiricisi sitesine sosyal medya butonları zaten ekliyor. Fakat sadece blogun ana sayfasında yer alan sosyal medya butonları yeterli değil. Çünkü ziyaretçiler yayınladığınız makaleyi paylaşmak için tekrardan yukarıya çıkmazlar. Yayınladığınız içeriklerin ziyaretçileriniz tarafından paylaşılabilmesi için her içeriğin hemen altına sosyal medya paylaşım butonlarını yerleştirin.

Tekrar Tekrar Paylaşın

İçeriğinizi yayınlar yayınlamaz paylaştığınızda etkileşim içinde olduğunuz takipçilerinizin tamamı ilgili paylaşımı görmeyecektir. Bu nedenle aynı içerikleri günün farklı saatlerinde, ya da farklı günlerde tekrar paylaşmanız gerekir. Gündem ile alakalı paylaşımları tekrar paylaşmak yararınıza olacaktır. Bu işlemi yaparken dikkatli olmakta fayda var. Sürekli olarak aynı şeyden bahsedenlerseniz bu terste tepebilir. Çünkü insanlar böyle şeyleri sevmezler. Takipçilerinizi bıktırabilirsiniz.

Her Sosyal Platformun Farklı Tarzı Var

Her sosyal platform kendine özgü diğerlerinden farklı dinamiklere sahiptir. Bu nedenle paylaşımlarınızı yaparken bunu mutlaka göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Facebook’ta daha uzun yazı yazabiliyorken, Twitter’da 140 karakter. İnstagram ise tamamen fotoğrafa ve kısa videoya dayalı bir sistemdir. Kullanıcıların da sosyal ağlardan beklentileri farklıdır. Aynı kullanıcı sizi farklı sosyal mecralarda farklı şekillerde görmek ister. Şöyle bir örnek verelim, aynı kullanıcı sizi hem Facbook’tan hemde Twitter’dan takip ediyor. Aynı içeriği aynı şekilde iki platformda da paylaşıyorsunuz. O zaman takipçiniz sizi platformlardan birinde bırakacaktır. Zaten ne gerek var. İçeriğiniz aynı olsa da her sosyal ağda içeriğinizi aynı şekilde paylaşmayın.

Hedefiniz Etkileşim Olsun

Her zaman ilk adım paylaşmaktır. Ancak asıl hedeflemeniz gereken ve size ziyaretçi sağlayacak şey etkileşimdir. Takipçilerinizin paylaşımlarınızı beğenmesi, paylaşması, retweet yapması yada ifade bırakması gibi. Etkileşim yakalayabilmek için sadece başlığı kopyalayıp paylaşmak yerine, etkili kelimeleri ve görselleri bulmanız gerekir. Belki doğrudan etkileşim yerine dolaylı yollardan da içeriğinize dikkat çekebilirsiniz. Bunun için doğru yol şudur demek yanlış olur. En büyük markalar dahi kendi doğrusunu deneme yanılma yöntemiyle bulurlar.