Bulut Teknolojisi Nedir

Bulut Teknolojisi Nedir

Son zamanlarda “Bulut Teknolojisi” oldukça sık duymaya başladık. Peki adını sıkça duyduğumuz “Bulut Teknolojisi” nedir? Bu teknolojiyi özel kılan nedir? “Bulut Teknolojisi” bilginin geleceği olarak görülmektedir. Nedenlerine bakacak olursak, sınırsız veri depolama ve bilgilerimize istediğiniz yerden erişme imkanına sahipsiniz. Bulut teknolojisinde verilerimiz kendi cihazlarını yerine hizmet aldığınız firmanın sunucularında saklanıyor. internet bağlantısı sayesinde istediğiniz anda erişilebiliyorsunuz. Aslında bu teknolojiyi bezer şekillerde kullanıyorsunuz. Kullanmakta olduğunuz email hizmetleri (Hotmail, Yahoo, Gmail), Youtube, Facebook gibi siteler şu an aynı şekilde kişisel verilerimizi kendi sunucuları içerisinde barındırıyorlar.

Modern kullanıcılar kullandıkları cihazlarda daha fazla bilgi toplamak istiyorlar. Teknoloji firmaları da bu ihtiyaca cevap vermek adına, çıkardıkları ürünlerde bilgi kapasitesini her geçen gün artırma eğilimi gösterirler. Üretilen masaüstü bilgisayarlar, notebooklar, netbooklar, akıllı telefonlar, tablet PC’ler ve diğer mobil cihazların ve elektronik cihazların kapasiteleri arttıkça fiyatları da artıyor.

Şu anda “Bulut Teknolojisi” ni kullanan ve hizmet veren bazı kurum ve kuruluşlar aşağıda yer almaktadır:

Dropbox, Ubuntu One, Windows Live SkyDrive, Google hizmetleri (Google Belgeler, Picasa …), Mobile Me, iCloud, iOmegaCloud, Box.net, Ttnet Netdisk, Slax Drive, Yandex Disk, Google Drive

Aralarında Google ve Microsoft’un olduğu “Bulut Teknolojisi” hizmetleri şimdilik dünyada en çok kullanılanlar arasında sayılmaktadır. Bulut teknolojisi konusunda şöyle bir sıkıntıda söz konusudur. Verileriniz uzaktaki bir sunucuda kayıtlıdır ve istediğiniz zaman erişme imkanına sahipsiniz. Buda şu anlama geliyor bilgisayar korsanlarına karşıda açık durumda, yani güvenlik duvarının aşılması halinde sunucudaki verileriniz bir başkası tarafından çalınabilir. Bu nedenle özel fotoğraf ve videolarınızı bu sunucularda saklamak ne kadar doğru bunda siz karar vereceksiniz. DijitalTeknoloji.Net teknoloji bloğu olarak şunu belirtelim “Açılamayacak kilit kırılamayacak şifre yoktur”