Google Sıralaması Nasıl Yükseltilir

Google Sıralaması Nasıl Yükseltilir

Google sıralaması neye göre belirleniyor? Google sıralama yükseltme nasıl yapılır? Web site sahipleri için Google önemli bir arama motorudur. Çünkü Türkiye’deki kullanıcıların çok büyük çoğunluğu Google kullanıyor. Haliyle doğrudan toplumu etkiliyor. Gerek ticareti gerekse aranan bilgiler doğrultusunda Google’nin algoritması adeta toplumun gündemini belirliyor. Bu algoritma bir sürü fonksiyona bağlı olarak sizin sıralamanızı belirliyor. Ancak ne yaparsanız yapın bu işin en son noktası reklamlardır. Çünkü sıralamada birinci dahi çıksanız, Google reklamları ilk 5 sonuca kadar çıkıyor. Kullanıcı alışkanlıklarına göz attığımız zaman ise, kullanıcılar yapılan bir aramada ilk çıkan sonuca tıklama oranı %36, ikinci sıradakine %12, üçüncü sıradakine %9, dördüncü sıradakine %7, beşinci sıradakine ise %6’dır. Sizde bu rekabette bende varım diyebilmeniz için mecburen reklamlara başvurmak zorunda kalıyorsunuz.

Makalede Neler Var?

Google Sıralaması

Google Sıralamasını etkileyen etkenlerden, sıralamada yükselmek için yapılması gerekenlerden genel olarak anlatmaya çalışacağız. Günümüzde Google pek çok şeye cevap verir durumda, bu yüzden hedef kitle ve bu yönde seçilecek aşlık, anahtar kelimeler ve site açıklamaları da bu yönde seçilmelidir.

Web Site Tasarımı ve Hızın Önemi

Google web sitelerin hızına büyük önem veriyor. Bunun için kullanıcılara bir araç dahi sunuyor. Bu araç masaüstü ve mobil olmak üzere iki şekilde size rapor sunuyor. Web siteniz mobil uyumlu olmalı ve çok hızlı açılmalıdır. Hatta durumu size şu şekilde özetleyecek olursak saliselerle yarışıyorsunuz. Zaten ziyaretçiler web siteniz 3 saniye içerisinde açılmazsa sitenizi kapatıyor. Bu da hemen çıkma oranınızı artır ve arama sonuçlarında geriye düşersiniz. Kullanıcı dostu tasarıma sahip olmak, gezilebilirlik

Site Hızı: https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

Özgün İçeriğin Önemi

Google yeni içeriğe büyük önem veriyor. Burada amaç kullanıcıya yaptığı arama sonucuna göre birbirinden faklı özgün içerikler sunmaktır. Web sitenize içerik eklerken özgün olmak şart, tabi ki birde yayımladığınız içeriğin uzunluğu da önemli, 150-200 kelimelik bir içeriğin 1000 kelimelik bir içerikle yarışma şansı çok düşük bir ihtimaldir. İçeriğinizi görsel, video gibi multimedyalarla zenginleştirin. Bu sayede gelen ziyaretçiyi daha fazla sitenizde tutabilirsiniz. Eğer iyi bir tasarıma sahipseniz ziyaretçiyi site içersin de gezdirebilirsiniz. Bu sayede Google sıralamanız yükselecektir. Çünkü Google sitenize gelen ziyaretçilerin sitenizde kaç dakika durduğunu, daha sonra kaç sayfa gezdiğini ölçüyor. Bu sonuçlara göre de değerlendiriyor.

Sosyal Medya kullanımı
SEO uyumlu görsel ve video kullanımı
Site dışı Seo çalışmaları yapmak
Site içi SEO çalışmalarının doğru yapılmış olması
Site Haritası kullanımı
Google haritalarda yer almak için Google işletme kaydının yapılmış olması
Google Search Console ve Google Analytics gibi veri analiz araçlarını kullanarak düzenli olarak sitenin takibi ve sonuçlara göre iyleştirmeler yapmak
Ve tabi ki Google Reklamları