Ücretsiz SEO Kendi SEO’nu Kendin Yap

Ücretsiz SEO Kendi SEO’nu Kendin Yap

Bedava SEO yapma, Web siteye ücretsiz SEO nasıl yapılır. İnternette pek çok yerde SEO paketleriyle karşılaşabilirsiniz. Size şunları şunları yapacağız diye vaatlerde bulunurlar. Bunların çoğu otomatik programlarla yapılan geçici bir süre olumlu yansımaları olan hizmetlerden ibarettir. Gerçek anlamda SEO hizmeti veren Web sitelerde ciddi anlamda yüksek ücretler istemektedirler. Eğer bir Webmaster iseniz hem içerik üretip hem de sitenizin sorunlarıyla ilgileniyorsanız bu işlemler sizin için bir hayli vakit alacaktır. Bu nedenle bu işlemleri zamana yayarak uygulamaya çalışın. Bu makalede bir Web siteye nasıl kendi kendinize SEO yapabileceğinizi anlatacağız.

Makalede Neler Var?

Kendi Kendinize Yapacağınız Ücretsiz SEO İpuçları

Öncelikle Web sitenizin tasarımıyla işe başlayalım, Sitenizin gezilebirliği iyi olmalı ve gözü yormayan renk seçimi ile yazı tipi seçilmelidir. Aksi durumda ziyaretçi sitenizde durmayıp çıkacaktır. Buda sitenizin Hemen Çıkma oranını artıracaktır. Hemen çıkma oranının yüksek olması sizin için eksi puandır.

Site Hızı ve Kodlama Hataları

Web sitenizin açılış hızı önemli bir SEO kriteridir. Çok büyük bir ziyaretçi kitlesi birkaç saniye bekledikten sonra açılmayan sayfayı kapatıyorlar. Buda size şişirilmiş yapay Hit anlamına geliyor. Bir süre sonra sitenizde düşüşler yaşanır. https://gtmetrix.com Web sitesine girip sitenizi analiz edin, buradan sitenizin açılış süresini öğrenebilir ve sitenizi yavaşlatan faktörleri öğrenebilirsiniz. Sitenizin açılış hızı 1 sn altında olursa mükemmel 1-2sn arasında ise idealdir.

Web siteniz kodlanırken açık unutulan Div’ler, sonsuz döngüler yada getirilen yeni güncellemeler yapılacak olan iyileştirmeler. http://validator.w3.org adresini ziyaret edip sitenizi taratın. Site size hataları ve uyarıları listeleyecektir. Site size Satır ve Sütununa kadar hatanın nerede olduğunu gösterecektir. Buradaki uyarıyı sıfıra indirmeye çalışın.

Doğru Meta Etiketleri Kullanmak

Eskimiş ve kullanımı kalkmış meta etiketlerinin sitenizin aramalarda çıkmasına bir katkısı olmaz. Örneğin bir zamanlar popüler olan Keywords Tags (Anahtar Kelimeler) artık Google arama motoru tarafından desteklenmiyor. İleride yenisi gelebilir eskisi kaldırılabilir zamana yenik düşmemek için araştırın ve güncel olun. Meta etiketler, web yöneticilerinin arama motorlarına siteleri hakkında bilgi vermesi bir kodlama yöntemdir. Meta etiketler HTML sayfanızın <head> </head> bölümüne eklenir. Google’ın anladığı meta etiketleri şunlardır:

<meta name="description" content="Sayfanın açıklaması" />
<title>Sayfanın Başlığı</title>
<meta name="robots" content="..., ..." />
<meta name="googlebot" content="..., ..." />
<meta name="google" content="nositelinkssearchbox" />
<meta name="google" content="notranslate" />
<meta name="google-site-verification" content="..." />
<meta http-equiv="Content-Type" content="...; charset=..." />
<meta charset="..." >
<meta http-equiv="refresh" content="...;url=..." />

İçerikler Nasıl Olmalı

Hızlı açılan ve hatasız bir Web sitesi hazırladık, şimdi sıra geldi içerik paylaşmaya. Bence bir web sitesi için en önemli faktör doğru içerik paylaşımıdır. Yazılarınız çok kısa olmamalıdır. Uzunluk dozunu da iyi ayarlamalısınız. İçeriklerinizi Video ve Görsellerle desteklemelisiniz. Uzun makalelerle ziyaretçileri korkutmayın, biraz gözede hitap edin. Arama motoru Google şöyle diyor. Yayınladığınız makaleyi siz olsanız paylaşır mıydınız? İçeriklerinizi ziyaretçi odaklı düşünün, zaten gerisi kendiliğinden gelir. Paylaşıldıkça Link aldıkça içerik arama motorlarında yükselecektir. Tabi yükselme kriteri sadece buna bağlı değil. Sitenize gelen ziyaretçiler gerçekten yazılarınızı okudu mu, ne kadar süre durdu ve daha sonra ne yaptı.

Backlink Ve Sosyal Medya Paylaşımları

Backlink bir siteye, başka bir site tarafından ana sayfasına veya konularına verilen linklerdir. Google başta olmak üzere diğer arama motorları içinde backlink önemli bir kriterdir. Ancak Google backlinklerin doğal olmasını istiyor. Geçtiğimiz günlerde algoritmasında yaptığı bir güncelleme ile sosyal medya paylaşımları da sıralamaya etki etmeye başladı. Tamam arama motorları bu işin doğal olmasını istiyor, hatta doğal olmayıp maniple etmeye çalışanları cezalandırıyor fakat teşvik etme konusunda herhangi bir yaptırım uygulamıyor. Gelen ziyaretçilerinizi paylaşıma teşvik edin. Sitenize gelen ziyaretçiler için mutlaka paylaşım butonu koymalısınız. Şuraya buraya buton yerleştirin demek oldukça saçma, çünkü her Web sitenin kendisine özgü bir tasarımı var. Tasarımınıza en uygun yerleri de yine siz belirlemelisiniz.

Ara ara Web sitenize backlink sağlayabilirsiniz. Bunun için hep aynı siteleri kullanmak yerine İmleme, Blog ve Sosyal medya sitelerini kullanarak çeşitliliği sağlayın. Ancak paylaştığınız içeriklerde özgün olmalı ve her paylaşım için ayrı içerik kullanmalısınız. Sıralama için etkili olabilecek, backlink elde edebileceğiniz siteleri paylaşalım: Blogger, WordPress, Google+, YouTube, Facebook, Twitter, Flickr, Tumblr, Deviantart, Flipboard, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Reddit, vBulletin, vKontakte, App.net, Delicious, Diigo, Instapaper, LinkedIn, LiveJournal, Medium, ok.ru (Odnoklassniki), Scoop.It, Stumbleupon, Plurk, Weibo, XING, Yo