Web Siteyi Google Web Yöneticisi Araçları’na Ekleme

Web Siteyi Google Web Yöneticisi Araçları’na Ekleme

Websitenizi Google Web Yöneticileri Araçlarına ekleyerek kullanıcıların sizi web’de bulabilmesini sağlayabilirsiniz. Web siteniz için sayfalar oluşturduktan sonra örümceklerin sitenizi ziyaret etmesini beklersiniz ve sıralamada çıkmaya başlarsınız. Ancak bu süreç biraz vakit alabilir. Bu nedenle web sitenizin içeriklerinin daha hızlı çıkması için arama motoruna yardımcı oluruz. Web sitenizi Google arama motoruna bildirirsiniz. Bu gel beni denetle ben buradayım demektir aslında, bundan hiçbir farkı yoktur. Google’nin size attığı Mesajlar, Yapılandırılmış Veri, Zengin Kartlar, Veri İşaretleyici, HTML Geliştirmeleri, Hızlandırılmış Mobil Sayfalar, Search Analytics, Sitenize Bağlantılar, Dahili Bağlantılar, Manuel İşlemler, Uluslararası Hedefleme, Mobil Kullanılabilirlik, Dizin Durumu, Engellenen Kaynaklar, URL’leri kaldır, Tarama Hataları, Tarama İstatistikleri, Google gibi Getir, robots.txt Test Aracı, Site Haritaları, URL Parametreleri, Güvenlik Sorunları, Web Araçları gibi özellikler yer alıyor.

Makalede Neler Var?

Google Web Yöneticisi Araçları Nedir

Google arama motoruna yayınladığınız makaleleri anında ekleyebilirsiniz. İstemediklerinizi çıkartabilir Google’nin size önerdiği işlemleri ve hataları anında görebilirsiniz.

Mesajlar: Google size güncellemeler, hatalar ve önerilerde bulunur. Size bir yol gösterici rehber niteliğinde yapmanız gerekenlerle ilgili yazılar gönderir.

Yapılandırılmış Veri: microformats.org ve schema.org sitelerinin belirlediği standartlara uygunluğu denetler. Hataları burada görebilirsiniz.

Zengin Kartlar: Zengin kartlar, web sitenizdeki etkinlikler, ürünler ve fırsatlarla ilgili olarak Google Arama’ya veri sağlamak için kullanışlı bir yöntemdir. Zengin kart verileri kullanıcılara, farklı cihazlarda farklı biçimlerde görüntülenebilir ve web sitenize gelen trafiği artırmanıza yardımcı olabilir.

Veri İşaretleyici: Google Veri işaretleyici ile sitenizdeki yazıların başlıklarını, yazarını, tarihini ve kategorisini ekleyerek hem Google’ye hem de ziyaretçilerine yardımcı oluyorsunuz.

HTML Geliştirmeleri: Web siteniz için raporlanmış açıklama, başlık ve içerik kısımlarındaki uyarıları görebilirsiniz.

Hızlandırılmış Mobil Sayfalar: Accelerated Mobile Pages (AMP) sayfalarınızın mobil kullanıcıların görebileceği şekilde sunulabilmesi için geçerli hataları görebilirsiniz.

Search Analytics: Performansınızı Google Arama’da analiz edip ve kullanıcılarınızın arama modellerini daha iyi anlamak için sonuçlarınızı filtreleyin, Sorgular, Sayfalar, Ülkeler, Cihazlar, Arama Türü, Arama Görünümü ve Tarihler şeklinde filtreleyebilirsiniz.

Sitenize Bağlantılar: Googlebot web sitelerini tararken, sitenize bağlantı veren siteleri Search Console içerisinde sitenize bağlantılar alanında raporlar. Web sitenize en çok bağlantı veren siteler en üst satırda yer alır.

Dahili Bağlantılar: Web sitenizdeki sayfaların birbirleri arasında verilen bağlantılara site içi dahili bağlantıları görebilirsiniz.

Manuel İşlemler: Google’ın Web Yöneticisi Yönergeleri şartlarının ihlalinin saptanması sonucunda sitenize uygulanan bir ceza ve inceleme sürecidir. Bu süreci takip edebileceğiniz bölümdür.

Uluslararası Hedefleme: Kitlenizi konum ve dil ayarlarına göre hedefleyebilirsiniz.

Mobil Kullanılabilirlik: Sitenizi etkileyen mobil kullanılabilirlik sorunlarını düzeltebilirsiniz.

Dizin Durumu: Dizinlerinize eklenen verilerin sayısını görebilirsiniz.

Engellenen Kaynaklar: Googlebot için engellenmiş site kaynaklarını görebilirsiniz. Googlebot, sitenizde önemli kaynaklara erişemezse sayfa hatalı bir şekilde dizine eklenebilir.

URL’leri kaldır: Sahip olduğunuz URL’leri, arama sonuçlarından geçici olarak kaldırabilirsiniz.

Tarama Hataları: Web sitelerine ilişkin Tarama Hataları raporu, Google’ın başarılı olarak tarayamadığı veya HTTP hata kodu döndüren site URL’leri hakkında ayrıntılar verir.

Tarama İstatistikleri: Günlük taranan sayfa sayısı, Günlük indirilen kilobayt cinsinden miktar, Bir sayfayı indirmek için harcanan zaman gibi verileri görebilirsiniz.

Google gibi Getir: Google ile siteniz arasındaki bağlantıyı kurmanızı sağlayan ve makalenizin hızlı bir şekilde indekslenmesini sağlayan servistir.

robots.txt Test Aracı: Robots.txt dosyanızı düzenleyebilir ve hataları kontrol edebilirsiniz.

Site Haritaları: XML site haritanızı ekleyebilirsiniz.

URL Parametreleri: Google tarafından düzgün yapılandırılmayan URL’leri görebilirsiniz.

Güvenlik Sorunları: Sitenizin içeriğiyle ilgili herhangi bir güvenlik sorunu burada yer alır.

Web Site Nasıl Eklenir

İlk olarak https://www.google.com/webmasters/ adresine gidiyorsunuz. Google hesabınız ile oturum açın. Oturum açtıktan sonra, ÖZELLİK EKLE düğmesine basın ve sitenizin URL’sini ekleyin ve ardından ekle düğmesine tıklayın. Yönlendirildiğiniz sayfada Google sizden doğrulama yapmanızı isteyecektir. FTP kullanarak web sitenizin kök dizinine bir HTML dosyası yükleyebilir yada Google’nin size verdiği HTML etiketini sitenize ekleyebilirsiniz.

Kodu sitenize ekledikten sonra Doğrula butonuna tıklamanız yeterlidir. Google Web Yöneticisi içerisinde gezerek eksiklerinizi görebilirsiniz.