Android ve iOS için FreeCell Oyunu

Android ve iOS için FreeCell Oyunu

Android ve iOS işletim sistemli Cep Telefonu ve Tablet PC’ler için meşhur FreeCell oyununu ücretsiz olarak cihazınıza yükleyip oynamaya başlayabilirsiniz. Tek başınıza oynayabileceğiniz popüler bir iskambil oyunudur. Bir zamanlar Windows ile tüm dünyada popüler olan bu iskambil oyunu olan FreeCell bilgisayardan sonra şimdi mobil platformdaki yerini de aldı. 3D grafikler ve çeşitli efektlerle oyun çok daha renkli hale getirilmiş. Freecell oyunu kağıt oyunları arasında en ünlü olanlardan birisidir. Fal açma oyunu olarak da bilinir. Oyunun oynanışı ve uygulama hakkında detaylar şu şekilde;

FreeCell Nasıl Oynanır


Freecell için 52’lik bir deste iskambil kağıdı açık olarak rastgele dizili şekilde karşımıza çıkar. ilk dört sıra 7’li, ikinci 4 sıra 6 şekilde toplamda 8 sıradan oluşur. Üst kısımda yer alan soldan sağa ilk dört sıra alttaki serilere yer açabilmek için kullanacağınız joker alanlardır. Sonraki 4 sıra ise As ile başlayıp papaza kadar yapacağınız seri için kullanacaksınız.

Altta açık olarak yer alan 8 sıra arasında üstteki kartları farklı renkten olacak şekilde yer değiştirebilirsiniz. Örneğin karo 8’liyi, maça veya sinek 9’lunun altına alabilirsiniz. Karo ve kupa kartları, maça ve sinek kartlara, maça ve sinek kartları ise kupa ve karo kartların altına alabiliyorsunuz. En fazla 5 tane kart taşıyabilirsiniz. Bonus olarak kullandığınız yere kağıt koydukça bu sayı azalır. Mesela 2 tane joker kullandıysanız 2 boş kaldığı için 3 tane kart taşıyabilirsiniz. 4 sıraya astan başlayarak seriyi tamamlamanız gerektiği için aşağı tarafta yer alan açık kart gruplarında bulunan asları buraya atmak önceliktir. Asları buraya atmadan seriye başlayamazsınız. Oyundaki mantık tüm serileri en hızlı sürede tamamlamaktır. Eğer 8 sıradan bir alan boşaltırsanız. Yani 8 sıra 7 sıraya düşerse 10 taneye kadar kart taşıyabilirsiniz.

Android için FreeCell İndirme Linki
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobilityware.freecell

iOS için FreeCell İndirme Linki
https://itunes.apple.com/us/app/freecell-free/id301987699