Ftp nedir? Nasıl kullanılır?

Ftp nedir? Nasıl kullanılır?

Web Üzerinden FTP Nasıl Ulaşabiliriz gibi sorulara cevap arayacağız. Öncelikle ftp de bilmemiz gerekenleri ve dikkat etmemiz gereken ayrıntılardan bahsedeceğiz. Daha öncede “Web Sitesi Hazırlamak İçin Terimler Sözlüğü, Bilmediğiniz Terim Kalmasın” adlı yazımızda yazmıştık burada ayrıntılarıyla bir göz atalım…

FTP Nedir?

  FTP (File Transfer Protocol) Internete bağlı bir bilgisayardan diğerine (her iki yönde de) dosya aktarımı yapmak için geliştirilen bir internet protokolü ve bu işi yapan uygulama programlarına verilen genel addır. İlk geliştirilen internet protokollerinden biridir. FTP protokolü ile bir başka bilgisayardan bir başka bilgisayara dosya aktarımı yapılırken, o bilgisayar ile etkileşimli-aynı anda online bağlantı kurulur ve protokol ile sağlanan bir dizi komutlar yardımıyla iki bilgisayar arasında dosya alma/gönderme işlemleri yapılır.

FTP İşlemleri Nasıl Yapılır?

Her web sitenin bir ftp adresi vardır. Bu adresle bağlantı kurabilmeniz için hosting satın aldığınız firma tarafından kullanıcı adınız ve şifreniz gönderilir. Bu adreslere bağlanabilmek için çeşitli programlar var Cute FTP, WSFTP bunlardan en popüler olanlarıdır. Ftp tam anlamıyla anlatacak olursak Web sitenizde yayınladığınız yayınlar resim, müzik, video, flash vb bütün veri arşiviniz burada saklanır. Kullanacağınız herhangi ftp programıyla bu dosyalara ulaşabilirsiniz.

Web Üzerinden FTP Nasıl Ulaşabiliriz

Web üzerinden FTP sunucunuza ulaşabilmeniz için Hosting firmanızın size göndermiş olduğu FTP Host olarak (84.51.**.**) gibi bir ip numaranızı kullandığınız tarayıcıya yazarak, girişte kullanıcı adı ve şifrenizi isteyecektir uygun yerleri doldurduktan sonra FTP alanınıza ulaşmış olacaksınız.

1- Web sitesi hazırlamak için terimler sözlüğü, anlamadığınız karmaşık terim kalmasın.

2- Domain Nedir? Dikkat emeniz gerekenler ve püf noktalar nelerdir?

3- Hosting nedir? Dikkat emeniz gerekenler ve püf noktalar nelerdir?

4- Lunix Hosting mi Windows Hosting mi Seçmeliyim?

5- Web Tasarımı İle İlgili Temel Bilgiler.