Kopyalamaya Kapalı PDF Nasıl Kopyalanır

Kopyalamaya Kapalı PDF Nasıl Kopyalanır

PDF dosyası nasıl kopyalanır? Kopyalamaya karşı korumalı olan PDF dosyasından kopyalama yapmak, bunun için piyasada bir çok program bulunmaktadır. Ancak yazılımlar İngilizceyi desteklediğinden ı, ş, ç, ğ gibi Türkçe karakterlerde sorunlar ile karşılaşmaktayız. Yine bir diğer yöntem ise elinizdeki PDF dosyasını Microsoft World dosyasına çevirmektir. Bu yöntemde ise PDF dosyası tam anlamı ile çevrilemeye biliyor. Özellikle resim ve tablolarda çok saçma sonuçlar çıkabiliyor. Bu makalemizde sizlere iki yöntemden bahsedeceğiz. Her iki yöntemde test edilmiştir. %100 sorunsuz çalışmaktadır.

Makalede Neler Var?

Programsız PDF dosyasını Kopyalama

1. Yöntem:

İlk olarak bilgisayarınıza Google Chrome internet tarayıcısını yüklüyorsunuz. Daha sonra ilgili PDF dosyasını Google Chrome ile açıyorsunuz bunun için PDF dosyasını Google Chrome internet tarayıcısının üzerine bırakmanız yeterlidir. Daha sonra menüden Yazdır seçeneğine tıklıyorsunuz. CTRL + P kısa yol tuşunda kullanabilirsiniz. Açılan pencerede Sol kısımda PDF olarak kaydet seçeneğini göreceksiniz. Kaydet butonuna tıklayıp PDF dosyasını yeniden kaydettiğinizde yeni kaydettiğiniz PDF dosyası şifresiz ve kopyalamaya karşı korumasız bir şekilde karşınıza çıkacaktır.

2. Yöntem:

Bu yöntem 1. Yönteme göre biraz daha uzun bir yöntemdir. Çünkü bu yöntemi kullanabilmek için bir Gmail hesabınız olması gerekiyor. Burada yapmanız gerekenler ise şu şekilde yazmaya karşı korumalı olan PDF dosyasını gmail E-Posta adresinize gönderiyorsunuz . Gelen E-Postayı açtığınızda altta dosyanın sağ kısmında Görüntüle linki göreceksiniz. Bu linke tıkladıktan sonra Google docs sayfası açılacaktır ve sol üstte yer alan Wiev kısmından Plain HTML’ye tıklıyorsunuz ve korumalı olan PDF dosyası artık koruması kalkmış olacaktır.