Yeni Smart TV satın Aldığınızda Yapmanız Gerekenler

Yeni Smart TV satın Aldığınızda Yapmanız Gerekenler

Yeni bir akıllı televizyon olarak adlandırdığımız Smart TV satın aldığınızda hangi konfigürasyonları yapmanız gerekiyor? Birçok kullanıcı yeni bir Smat TV satın aldığında fabrika ayarları ile kullanmaktadır. Ancak bu ayarlar evinizin yada ofisinizin ortamına uygun olmayabilir. Bu nedenle istediğiniz gibi görüntü elde edemeyebilirsiniz. Yeni nesil akıllı televizyonlarda uydu alıcıları gömülü olarak geliyor. Kanal listesini istediğiniz şekilde düzenlemeniz gerekiyor. Her kullanıcı ilk sıralara izlediği kanalları sıralamak ister. Bunu tek tek yapmak yerine birkaç hamleyle anında yapabilirsiniz. Cihazınızın ağ özelliğini kullanmasanız bile İnternete bağlayın, yazılımlarınızı güncel tutun.

Makalede Neler Var?

Kanal Sıralamasını Yapmak

Yeni nesil Smart TV’lerde USB’ler üzerinden veri transferi yapılabiliyor. Bizde bu özelliği kanal listesini USB üzerinden güncelleyerek yapacağız. Bunun için ChanSort adlı yazılımı kullanacağız. Bu program ile hızlı bir şekilde kolayca kanal listenizi düzenlemenizi sağlıyor.

ChanSort İndirme Linki: https://github.com/PredatH0r/ChanSort/releases

ChanSort Nasıl Kullanılır

İlk olarak kanal listenizi Televizyonundan USB belleğe aktarın, daha sonra Chansort Programını açın ve “File” menüsünde yer alan “Open Tv Data File” a Tıklayın yada CTRL + O kısayol tuşlarını kullanın. Daha sonra programda listeniz görünecektir. Kanalları sürükleyip bırakarak kolayca yerlerini değiştirebilirsiniz. Sıralamayı tamamladığınızda dosyayı farklı kaydederek yeni kanal listenizi kaydedin, Daha sonra yine USB belleğiniz üzerinden Televizyonunuza geri yükleyin.

Smart TV’nizin En Uygun Görüntü Ayarlarını Yapın

Size en uygun görüntünün hangisi olduğuna yine siz karar verebilirsiniz. Çünkü bulunduğunuz ortamın ışık oranı ve izlediğiniz programlara göre değişiklik gösterir. Bu nedende dolayı en uygun görüntü ayarına karar vermek için biraz deneme yanılma yöntemini uygulamalısınız. Standart, Parlak, Sinema, Spor, Doğal, Parlak, Bilgisayar gibi çeşitli hazır modlar yer alır. Bir çok kullanıcı doğal seçeneğini kullanır. görüntü yumuşaklığı ve güçlü renk ayarını dengede sunar.

Seçmiş olduğunuz hazır modun üzerine bazı değişiklikler yaparak en iyi görüntüyü bulmaya çalışalım, parlaklık ayarını ortamın ışık miktarına göre yeniden ayarlamanız gerekir. Aşırı parlak yapmak gözlerinize zarar verir. Aynı zamanda fazla enerji tüketerek faturanızın ekstra artmasına neden olur. Parlaklıktan sonra kontrast ve keskinlik ayarlarını düzenleyin. Kontrast ayarı parlak ve karanlık noktaların iyi ayırt edilebilmesini, keskinlik ayarı ise görüntülerin keskin hatlara sahip olmasını sağlar. Daha sonra renk yoğunluğunu ayarlayın, eğer temel olarak sinema ayarı kullanıyorsanız, renk yoğunluğunu arttırmakta yarar var. Spor kanallarını izlemeyi tercih ediyorsanız hareket optimizasyonu işlevlerini deneyebilirsiniz. Durağan hareket indirgeme işlevleriyle kullanıldığında bu ayarlar oldukça akışkan görüntüler yaratabileceği gibi, fazla sentetik görüntüye de neden olur.