En Çok İnanılan Teknoloji Yalanları

En Çok İnanılan Teknoloji Yalanları

Teknolojik yalanlar, insanların gerçek zannettiği teknoloji yalanları nelerdir? Günümüzde teknoloji hayatın her alanını kaplamış durumda, iletişimden, ulaşıma, günlük ihtiyaçlarımızdan sanayiye kadar pek çok alanda teknolojik ürünler kullanılmaktadır. Tabi bununla birlikte teknolojik bir takım efsaneler üretilmiş komplo teorilerine malzeme olabilecek pek çok efsane türetilmiştir.

Makalede Neler Var?

Telefon Bataryasını Bitmeden Şarj Etmek Bataryayı Bozuyor

Bir zamanlar doğruydu ancak artık günümüzde geçerliliğini yitirmiş durumda çünkü, elektronik cihazlar Nikel-Kadmiyum pillerle çalıştığı zamanlarda böyleydi. Bataryayı tam doldurup tam boşaltmannız gerekiyordu. Artık günümüz cihazlarında Lityum-İyon pil kullanılmakta ve böyle bir bozulma söz konusu değil.

Her Irka Ait Belirleyici Gen Vardır

Her ırkın çeşitli belirleyici genleri var ve uydudan gönderilecek bir dalga ile bu genleri taşıyan tüm ırklar ölecek veya kontrol edilebilecek şeklinde yayılan bir komplo teorisi var. Bu teori tamamen hayal ürünüdür. Çünkü hiçbir ırkı belirleyen gen bulunmamaktadır. Bir Türk’e veya bir Alman’a ait gen bulunamamaktadır.

Çubuk Sayısı Arttıkça Bağlantı Daha İyidir

Telefon ekranlarındaki çubuklar telefonun en yakın baz istasyonundan aldığı sinyalin gücünü gösterir. Bağlantı kalitesi ise tek bir baz istasyonunun aynı anda kaç telefona hizmet verdiğine bağlıdır. Festival veya konser gibi, kullanıcıların bir noktaya yoğunlaştığı durumlarda telefonda çubuklar tam gözükse de bağlantı sağlanamamasının nedeni budur.

Yüksel Megapikselli Kamera Daha İyidir

Mantık olarak aslında doğru gibi görünüyor. Kameralardaki megapiksel sayısı artıkça çekilen fotoğrafların kalitesi de aynı oranda artar. Bu belli bir aşamaya kadar doğrudur ancak belli bir noktadan sonrası için aynı şey geçerli değildir. Çektiğiniz fotoğrafları bilgisayarınızdan görüntüleyecekseniz sadece 3 megapiksel çözünürlük yeterlidir. Eğer bir poster baskıya verecekseniz 7 Megapiksel bir fotoğraf işinizi görür. Peki daha yüksek çözünürlük ne işe yarar? Bu çözünürlük değerleri profesyonel fotoğrafçılar içindir. Gerisi ı poster boyutunda basmak mümkün. Bunun üstündeki megapiksel sayısı ise ama? ör bir fotoğrafçı için gerekli değil.

Bilgisayardaki Dosyalar Tamamen Silinir

Bilgisayarınızda bulunan dosyaları silip daha sonra da Geri Dönüşüm Kutusu’nu boşaltmak silinen dosyaları tamamen yok etmez. Bazı özel yazılımlar sayesinde silinen dosyalar kolayca geri getirebiliyor. Dosyalardan tamamen kurtulmak istiyorsanız ilgili harddiski parçalamanız gerekiyor.

Pahalı HDMI Kablolar Ucuzlara Göre Daha İyidir

Piyasada Altın uçlu HDMI kabloları bulunmaktadır. Altın uçlu olması dolayısı ile çok daha pahalıdır fakat ucuz kablolardan herhangi bir farkı yoktur.

Gizlilik Modu Sizi Gizler

İnternet tarayıcılarında bulunan gizlilik modu sizi saklamaz. Pek çok kişi böyle düşünüyor ancak bu modda tarayıcı tarayıcı ile ziyaret ettiğiniz sayfaları geçmiş klasöründe saklamasını engeller. Ancak bu mod kullanıcıyı anonim hale getirmez, yani IP adresini saklamaz.

Flash Bellekleri Doğrudan Çıkarmak Verileri Siler

Flaş belleğiniz takılıyken güvenli durdurma işlemi yapıp öyle çıkarmanız gerekiyor. Bu yalnızca Flaş belleğinizin bozulmaması için alınmış bir önlemdir. Flash belleğiniz takılıyken çıkardığnızda o sırada bir işlem yapmıyorsanız veri kaybı olmaz.

Jailbreak Yasadışıdır

Apple iPhone marka cep telefonlarına birtakım kısıtlamalar getirmiştir. Bu kısıtlamlarıkaldırıp tüm yetkiyi kullanıcının kendi inisiyatifine almasına jailbreak deniyor. Bu uygulama iPhone cep telefonları için tamamen yasaldır ancak halk arasında bu türden bir dedikodu ayılmıştır.

Apple Bilgisayarlara Virüs Bulaşmıyor

Bilgisayar korsanları Windows işletim sistemi için virüsler geliştiriyor. Bunun nedeni çok büyük bir kitlenin Windows kullanıyor olmasıdır. Apple OS X ile birlikte bu işletim sisteminin popülaritesi de arttı ve korsanlar artık bu işletim sistemi içinde çeşitli virüsler yazmaya başladı.

DijitalTeknoloji.Net