Kişisel Asistan Teknolojisi

Kişisel Asistan Teknolojisi

Düşük güç tüketimli mobil işlemciler günlük hayatımızda kullandığımız birçok sistemde kendine yer buluyor. Intel’in uzun yıllardır sürdürdüğü araştırma ve çalışmalar sayesinde firmanın işlemcileri masaüstü bilgisayarların yanı sıra akıllı telefon ve saatlere de girmeyi başardı. Düşük güç tüketimli işlemciler sayesinde kişisel asistanlar gibi bugün hayatımızda aktif olarak yer almayan birçok ilginç aracın hayata geçirilmesi mümkün.

Intel’in çalışmalarına bakılırsa bilgi elde edebilen elektronik sensörler; monitör hareketlerini düzenlemek için jiroskop ve akselo metreler, konum tayini için GPS ve kablosuz ağ bağlantısı teknolojileri kullanılarak insanlara çeşitli amaçlar için hizmet edebilecek cihazlar üretilebiliyor. Cihaz ortam seslerini dinleyip orada neler olup bittiğini kavrayabiliyor.

Intel’in “Soft Sensing” adını verdiği teknoloji deyim yerindeyse büyük resmi görebiliyor; örneğin kişisel takviminizde ki tüm bilgilerinizi, iletilerinizi ve dijital bilgi geçmişinizi depolayıp İşleyerek herhangi bir konuda spesifik bir bilgiye İhtiyaç duyduğunuz anlarda bu bilgiye hızlı ve kolay şekilde ulaşabilmenizi sağlıyor. Araştırmacılar bu sistemi sosyal ve konumsal bilgilerle birleştirmeyi ve farklı kişisel profillerle birlikte uyum içinde kullanılabilmesini hedefliyor, sistemin örneğin birlikte olduğunuz arkadaşınıza göre o an çalışma sistemini düzenleyebilmesi amaçlanıyor.

Intel’in fuarda yaptığı sunumda cihazın hayatınız hakkında birçok bilgi edinip isteklerinizi tahmin etmeye başlayabileceği belirtiliyor. Örneğin akıllı televizyonunuzun karşısına geçtiğinizde o saat aralığında sürekli İzlemeyi tercih ettiğiniz belgesel kanalının otomatik olarak karşınıza gelmesi hayal olmaktan çıkacak.