İlk Televizyonu Kim İcat Etti

İlk Televizyonu Kim İcat Etti

Televizyonun icadı şüphesiz insanoğlunun yaşamını etkilemede bir dönüm noktası olmuştur. Kısaca TV olarak da bilinen Televizyonun icadı 1923 yılında John Logie Baird tarafından İngiltere’nin Hastings kasabasında icat edilmiştir. Televizyon kelimesinin anlamı ise Yunanca uzak anlamına gelen tele ve Latince gör anlamına gelen visio sözcüklerinin birleştirilmesi ile oluşturulmuş bir kelimedir ve uzaktan görmek anlamına gelmektedir. İlk televizyon görüntüsü John Logie Baird tarafından 1926 yılında yayınlanmıştır.

Makalede Neler Var?

Renkli Televizyonların İcadı

Televizyon ilk yayınlandığında noktalar halinde ve titrek bir görüntü aktarılıyordu. John Logie Baird’in televizyon sisteminde mekanik olarak döndürülen diskler kullanmasına karşın aynı dönemde Marconi Emi sistemi gibi elektronik olarak işleyen rakip sistemler de üretildi. Daha sonraki yıllarda 1940’larda renkli televizyon çalışmaları giderek hızlandı. 1950’li yıllarda ABD’de ilk renkli televizyon satışa çıktı. Uzun yıllar renkli televizyonlar ile renksiz televizyonlar bir arada kullanıldı. ABD’de 1960’lı yıllarda renkli televizyonlar pazarı tamamen eline geçirdi.

Kısaca Televizyon Nedir

TV yani Televizyon bir vericiden iletilen dalgaların görüntü ve ses olarak görünmesini ve duyulmasını sağlayan aygıttır. Televizyonlar resim kaynağı, ses kaynağı, verici, verici anten, alıcı anten, televizyon alıcısı, ekran, hoparlör ve tuşlardan oluşmaktadır. Renkli televizyon, renkleri olduğu gibi ekrana yansıtan televizyon sistemidir. Televizyon yayını ise televizyon verici istasyonlarının aracılığıyla alıcılara ulaştırılan yayın düzenidir.